“Yeni Android telefonunuzda birkaç ayarı değiştirerek telefonunuzdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz”
Yeni bir Android telefonunuz varsa, yapacağınız bazı ayar değişiklikleriyle telefonunuzdan en iyi şekilde fayda sağlayabilirsiniz.
Özellikler ve ayarlar söz konusu olduğunda Androidin sunabileceği çok şey var. Yeni bir telefonda, kutusunun açılmasından sonraki ilk birkaç dakika içinde yapmanız gerekenler var. Bunlar, telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumunda önleyici adımlar atılması, ana ekranın gereksiz karmaşadan uzak tutulması ve pil ömrünün daha verimli kullanılması gibi kolaylıklar sağlar.
Örneğin, yeni bir Galaxy S10 veya Pixel 3a telefonunuz varsa birkaç ayarı değiştirerek telefonunuzdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
İşte yeni android telefonda değiştirilmesi tavsiye edilen ayarlar:
Pil ömrünü uzatma ayarları
Pil ömrü zayıf bir telefonla yaşamak oldukça keyifsiz. Ancak her şarjı en baştan en üst düzeye çıkarmak için atabileceğiniz bazı adımlar var:
1. Otomatik ekran parlaklığını kapatın ve kaydırıcıyı %50’nin altına ayarlayın. Ekranınız ne kadar parlaksa, o kadar fazla pil gücü gerektirir. Ekranın üst kısmından kısayol menüsünü aşağı çekin ve kaydırıcıyı ayarlayın.
Bazı telefonlarda kısayol panelinde otomatik parlaklık için bir geçiş vardır. Aksi takdirde, ayarları bulmak ve kapatmak için “parlaklık” araması yapmanız gerekir.
2. Uyarlanabilir Pil ve Pil Optimizasyonunu kullanın.
Bazı Android telefonlarda Ayarlar uygulamasında özel bir Pil bölümü bulunurken, diğer telefonlar bu ayarları gömer. Bu durum her telefon için biraz farklıdır.
Telefonunuzu kaybetmek…
Kayıp veya çalıntı bir telefondan daha kötü bir şey olmasa gerek. Böyle bir durumda telefonunuzun izini sürmek için Android telefonların sunmuş olduğu özellikler var.
Örneğin Google’ın Cihazımı Bul özelliğini etkinleştirebilirsiniz: Ayarlar uygulamasını açın. Ardından Cihazımı Bul öğesini arayın. Genellikle Ayarlar uygulamasının Güvenlik bölümünde bulunur.
Veya bir Samsung cihazınız varsa, Samsung’un Ayarlar> Biyometri ve güvenlik> Mobilimi Bul bölümünde bulunan Mobil Cihazımı Bul hizmetini kullanabilirsiniz.
Etkinleştirildikten sonra herhangi bir PC veya mobil cihazdan android.com/find adresine gidebilir ve hesabınızda oturum açabilirsiniz. Samsung kullanıcıları kayıp telefonlarını bulmak için findmymobile.samsung.com adresini ziyaret edebilirler.
Rahatsız Etmeyin
Özellikle uyumaya çalışırken, telefonunuza gelen her çağrı, mesaj veya bildirim olduğunda muhtemelen hiçbir ses duymak istemezsiniz. Neyse ki, Android telefonu belirli saatlerde daha fazla veya daha az sessiz tutacak bir Rahatsız Etme modu sunuyor. Bazı telefonlarda bu, Kapalı Kalma Süresi ayarı ve sessiz zaman olarak adlandırılır.
Ayarlar> Sesler’e (veya Sesler ve Bildirimler) gidin. Ardından Rahatsız Etmeyin (veya uygun adı) seçin.
Ana ekranınız karışıklıktan uzak olsun
Ana ekranınızda, her şey yüklediğinizde kısayolların geldiği birçok simge karmaşası olabilmekte. Neyse ki, bunu çözmenin basit bir yolu var: Ana ekranınızın boş bir alanına uzun basın. “Ana Ekrana simge ekle” satırları boyunca etiketli seçeneği bulun ve kapatın.
Sonunda, yeni uygulamalar yüklediğinizde artık simge olmayacak. Bir uygulamanın simgesini uygulama çekmecesinden sürükleyerek yine de kısayollar ekleyebilirsiniz. Ancak bunlar istemediğiniz sürece ana ekranınızı karışık hale getirmeyecek.
Karanlık mod iyi bir arkadaş
Pil ömrünü artırmanın yanı sıra gözlerinizi kurtarmaya yardımcı olmanın bir başka yolu da Android’in özel karanlık modunu kullanmaktır.
Karanlık mod sadece akıllı telefon ekranlarının gözlerimize neden olduğu zorluğu azaltmakla kalmıyor. Aynı zamanda pil ömrünü de artırıyor. Çünkü OLED ekranlarda koyu arka planları görüntülemek beyaz bir arka plandan daha az güç gerektiriyor.
Telefonunuzun hangi Android sürümünün çalıştığına ve hangi şirketin telefonunuzu yaptığına bağlı olarak, karanlık bir mod bulmak için ayarlar uygulamasında gezinmeniz gerekebilir.
Telefonunuz Android 10 çalıştırıyorsa, sistem genelinde karanlık modu açabilirsiniz. Android 9 çalıştırıyorsa, umutsuzluğa kapılmayın. Birçok uygulamanın, Android 10’unuz olsun veya olmasın kullanabileceğiniz ayarlarda kendi karanlık modu seçeneği vardır.
Açmak için Ayarlar uygulamasını açın ve Karanlık Mod, Karanlık Tema veya Gece Modu’nu arayın.