Bu Android ayarlarıyla işleriniz kolaylaşacak
Akıllı telefon kullanıcılarının bir kısmı seçimini Android telefonlardan yana kullanır. Bu telefonlarda kullanıcının işini kolaylaştıracak ayarlar mevcuttur. Kullanıcılar bu ayarları isteğine göre değiştirerek Androd’i kendileri için çalışacak hale getirir.
Telefondaki ayarları incelemek ve değiştirmek cihazdan en iyi şekilde yararlanmaya yardımcı olur. Bu yüzden ayarların nasıl olduğunu ve neler yaptığını bilmek gerekiyor. Burada pil ömrü, ana ekran, cihaz bulma ile ilgili bazı ayarlara değineceğiz.
Bu ayarlar, hangi Android telefonu kullanırsanız kullanın değiştirmeniz gerekli ayarlar. Bu sayede telefonunuzdan daha daha iyi performans elde edersiniz. Ancak tüm Android cihazlar aynı şekilde üretilmemiştir. Bu yüzden bazı ayarların yeri Android sürümüne ve telefonunuzun üreticisine bağlı olarak farklı olabilir. Ayarlarda değişikliğe giderken bu farklılığı unutmayın.
En iyisi Karanlık mod
Karanlık modu kullanmak, herhangi bir telefonda pilden tasarruf etmenin kolay ve güzel bir yoludur. Ayrıca gözleri korumaya da yardımcı olur. Özel karanlık mod seçeneği, Android 10 veya daha sonraki sürümünü çalıştıran herhangi bir Android telefonda yer alır.
Ayarlar bölümünü inceleyerek Android sürümüne ve telefonun üreticisine göre karanlık modu bulabilirsiniz. Eğer telefonunuz Android 10 veya daha yenisini çalıştırıyorsa karanlık modu sistem genelinde açabilirsiniz. Daha önceki sürümler de dahil olmak üzere tüm sürümlerde birçok uygulamanın kendi karanlık mod seçeneği vardır.
Karanlık modu etkileştirmek için Ayarlar’a gelin. Karanlık Mod, Karanlık Tema veya Gece Modu yazanı seçin. Her zaman kullanacağınız gibi otomatik olarak açılacak şekilde de kullanabilirsiniz.
Pil ömrünü iyileştirin
Pil ömrünün kısa olduğu telefonları kullanmak kullanıcıların hoşlanmadığı bir durum. Böyle durumlarda şarjı en iyi düzeyde tutmak için bazı adımlar var. Işte onlar:
1.Otomatik ekran parlaklığını kapatarak parlaklık seviyesini kendiniz ayarlayın. Ekran ne kadar parlaksa pil gücü gerekliliği o kadar artar. Bu da pil gücünün erken tükenmesine neden olur. Bundan dolayı parlaklık seviyesi kaydırıcısını %50’nin altına ayarlayın.
Ayara ulaşmak için ekranın üst kısmındaki kısayol menüsünü aşağı çekin ve varsa kaydırıcıyı ayarlayın. Bazı telefonların kısayol panelinde otomatik parlaklık için bir geçiş olabilir. Eğer yoksa, ayarı bulup kapatmak için ayarlar uygulamasını açarak parlaklık kısmını arayın.
2.Uyarlanabilir Pil ve Pil Optimizasyonu’nu kullanın. Bu özellikler uygulamaları kullanmanıza ve bunun zamanına bağlı olarak pil miktarını optimize eder.
Bazı Android telefonların Ayarlar’ında özel bir Pil bölümü yer alır. Ancak bazı telefonlarda bu ayar gizlidir. Telefonunuzu inceleyerek bu ayrımı fark edebilirsiniz. Öncelikle Ayarlar’a gidip Pil’i arayın.
Ana ekranınızı kalabalıktan arındırın
Telefona yeni bir uygulama yüklediğinizde kısayollar, ana ekrandaki yerini alır. Bu, ana ekranda pek çok simgenin olmasına neden olur.
Bu karmaşadan kurtulmak mümkün. Ana ekranınızın boş bir alanına uzun basın. Ardından Ana sayfa ayarları öğesini seçin. Ana Ekrana Simge Ekle satırları boyunca etiketli seçeneği bulun ve kapatın.
Artık yeni uygulama yüklediğinizde kısayol simgeleri siz istemedikçe ana ekranda olmayacaktır. Ana ekranda olmasını istediğiniz kısayolları seçip ekleyebilirsiniz.
Telefonunuzu kaybetmeye hazırlıklı olun
Telefonunu kaybetmek veya çaldırmak insanın başına gelen kötü şeylerden biri. Böyle durumlara hazırlıklı olmanın etkili bir yolu Google’ın Cihazımı Bul özelliğini kullanmak.
Özelliği kullanmak için öncelikle Ayarlar’ı açın. Daha sonra Cihazımı Bul öğesini arayın. Bu, genellikle Ayarlar uygulamasının Güvenlik bölümünde yer alır.
Samsung telefonlarında ise Cihazımı Bul özelliğini etkinleştirmek için Ayarlar> Biyometri ve güvenlik> Cep Telefonumu Bul adımlarını takip edin.
Özelliği etkinleştirdiğinizde bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan android.com/find adresine giderek hesabınızla oturum açın. Samsung kullanıcılarının ise findmymobile.samsung.com adresine gitmesi gerekiyor.
Eğer telefonunuz açık ve çevrimiçiyse, konumunu bir harita üzerinde görebilmeniz gerekiyor. Oradan telefonu çaldırma, kilitleme gibi işlemleri yapabilirsiniz.
Rahatsız Etmeyin’i tercih edin
Telefonunuza gelen bazı uyarılardan uzak olmak istediğiniz zamanlar olur. Rahatsız Etmeyin modu sayesinde telefonunuz belirli saatlerde sessiz kalır.
Rahatsız Etmeyin’i etkinleştirmek için Ayarlar> Sesler>Rahatsız Etmeyin adımlarını takip edin. İstediğiniz süre boyunca artık bildirimlerin sesini duymayacaksınız.