“Kendisi hakkında daha fazla bilgi paylaşmak isteyen kullanıcılar için mesajlaşma uygulaması”
Facebook’un yeni bir uygulama geliştirdiği bildiriliyor. Bu uygulama, kullanıcıların en yakın arkadaşları ile daha sık bilgi paylaşmalarına yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir mesajlaşma uygulaması olarak düşünülüyor. Instagram’a eşlik etmesi amaçlanan uygulamaya “Threads” adında olacak.
Uygulamanın Instagram’daki ‘yakın arkadaşlar’ listesiyle kullanılması amaçlanırken şu anda bunun Facebook’ta test edildiği ifade ediliyor. Threads, konum, hız, pil ömrü gibi samimi ve özel sayılabilecek ayrıntılar ile fotoğraf ve metin gibi diğer tipik sosyal medya yayınlarını otomatik olarak paylaşmak için tasarlandı.
Bunun gibi bir sürü uygulama geliştirilerek kullanıcıların faydalanabileceği platformlar arasında çeşitlilik sağlanması amaçlanıyor. Bu yılın başlarında, Snapchat’e çok benzeyen ilk kamera uygulaması olan ‘Direct’e oldukça destek verildi. 2017 yılında piyasaya sürülen uygulama Şili, İsrail, İtalya, Portekiz, Türkiye ve Uruguay’da test edildi. Daha sonra ise dünya çapında bir açıklama gerçekleşmeden evvel iptal edildi.
Diğer yandan Facebook geçtiğimiz Ocak ayında WhatsApp, Messenger ve Instagram hizmetlerini birleştirerek kullanıcıların bu uygulamaları değiştirmeden birbirlerine mesaj gönderebilmelerini sağlamayı planladığını duyurdu. Burada bu üç bağımsız uygulama ayrı kalacak.
Ancak tek bir mesajlaşma platformu veya protokolü altında bir araya getirilecekler. Değişiklik sayesinde, sohbet sistemlerinin birinden bir diğerine mesaj gönderimi sağlanacak. Böylece WhatsApp’tan çıkış yapmadan da yalnızca Messenger arkadaşlarıyla sohbet etmek mümkün olacak.