“Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu 19 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenleyerek tanıtacak. Google telefonları yeni bir kamera sistemi, tensor işlemcisi ve Android 12 sistemi ile piyasaya sürecek”
Bu etkinlikte Google, telefonda yer alacak yeni özelliklerin tanıtımını yapacak. Google yeni telefonlarında yeni kamera sistemini kullanacak. Ayrıca Google’ın kendi geliştirdiği çip üzerindeki Tensor sistemi heyecan veren özelliklerden biri. Şimdi bu özelliklerden kısaca bahsedelim:
Telefonlar Android 12 Sistemi ile Gelecek
Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro telefonları, Android 12 ile piyasaya sürülen ilk telefonlar arasında olacak. Bunlar ayrıca Android 13, Android 14, Android 15 ve Android 16 güncellemelerini doğrudan destekleyecek.
Bu işletim sistemiyle beraber kullanıcılar kendilerine ait olan resimlerden özel temalar oluşturacak. Seçtiğiniz yeni arka plan resmindeki baskın renkleri sistem örnekleyecek. Uyumlu görünüm elde etmek için bildirim çubuğunu, simgeleri, metinleri ve arabirimdeki diğer her şeyi özelleştirirken bu rengi kullanacak.
Android 12 ayrıca bazı gizlilik konularında da iyileştirmeler içeriyor. Gizlilik, kameralara ve mikrofonlara sistem erişimini kapatma seçeneği dahil olmak üzere bazı özellikleri içeriyor.
Kamera Sistemi Oldukça Yeni
Google, Pixel telefonlarında genellikle düşük ışık ve HDR performansının oldukça iyi olduğu kameralar kullanıyor.
Pixel 6 yükseltilmiş bir görüntü sensörü ile geliyor. Bu sayede önceki modele göre ışık yakalaması %150 daha fazla olacak. Daha fazla ışığın olmasıyla özellikle düşük ışık koşullarında daha iyi görünen fotoğrafları elde edeceğiz.
Standart Pixel 6, standart zoom ve ultra geniş lense sahip olacak. Telefonların kaç megapiksel olacağı ise henüz bilinmiyor.
Kameraları Tensor sistemi destekleyecek. Google’ın yeni özel çipi sayesinde çok fazla hareket varken bile çektiğimiz görüntüler daha iyi görünecek.
Tensor İşlemcisi
Google bir süredir kendi çiplerini üretiyor. Tensor çipi, işlem gücünün yanında telefonun ihtiyacından fazla gücü sağlıyor. Burada Google hem yazılım hem de donanımı kontrol edecek. Böylece var olan bileşenler yardımıyla uygulamalar geliştirecek. Bu durum güncellemeleri ilgilendiren yazılım desteğini kolaylaştırmış olacak.
Tüm bunlar Google’a donanım ile yazılımın etkileşimi sırasında tam kontrol sahibi olmayı sağlayacak.