“Facebook, kadınların sosyal medyada uğradıkları tacizlere ve bunlarla mücadeleye yönelik çalışmalar geliştiriyor”
Facebook, aile içi şiddet örgütleriyle ortaklık kurarak sosyal medya platformlarını kadınlar için daha güvenli ve daha sıcak bir topluluk haline getirmeye çalıştığını söylüyor. Facebook bu sayede, kadınların çevrimdışı olmalarına sebep olan tacizleri azaltmak istemektedir.
Facebook, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir blog yazısında açıklama yaptı. Burada, kurulan platformun kadınlar için daha güvenli bir yer haline getirilmesine yönelik kapsamlı bir yaklaşımı benimsediklerini belirtti. Bunlar arasında bazı politikaların yazılması yer almakta. Aynı zamanda, kötüye kullanımın önlenmesine yardımcı olmak için en son teknolojiyi geliştirmek de planlananlar arasında yer alıyor.
Facebook’un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis blog gönderisine eşlik eden bir videoda, “Arka planda, tacizi önlemek için AI ve makine öğrenmesi gibi araçlara sahibiz” diyor. Ve “Ayrıca kullanıcı kontrolleri veriyoruz. Bu, mesajlarınızın altında istemediğiniz yorumları engelleme, gizleme ve silme, bize rapor verme anlamına geliyor” şeklinde ifadelerde bulunuyor.
Ayrıca sosyal medya devi, fikir birliği yapılmayan samimi bir görüntü paylaşıldığında, rapor edildikten sonra tekrar gönderilmesini önlemek için dijital parmak izi ve fotoğraf eşleştirme teknolojisini kullandığını söylüyor.
Bununla beraber Facebook, bunlardan daha fazlasını yapmak istediklerini söyledi. Ve “İzinsiz olarak paylaşılan çıplak veya yakın çıplak görüntü ve videoları proaktif olarak algılamak için makine-öğrenme ve yapay zekâ teknikleri geliştirdik. Böylece kimsenin rapor etmesine gerek kalmadı” dedi.
Ayrıca Facebook, tüm dünyada çevrimiçi ve çevrimdışı olarak meydana gelen değişikliklere ayak uydurmak için politikalarını güncellediğini ve iyileştirdiğini belirtti.
Aynı zamanda politika ekibi de nefret, küfür vb. şeyler içeren konuşmalara, olaylara karşılık olan politikalarında genişlemeye gitti. Kadınların farklı kültürel standartlarda taciz edilmesini önlemek için kadın hakları ve güvenlik örgütleri, hatta antropolojik ve bilişsel dilbilimcilerle konuştu.
Facebook ayrıca, fotoğraflarına erişim ve paylaşımlarını önlemek için Mısır, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerdeki kadınlara yönelik bir profil resmi koruması geliştirdi.