“Apple, koronavirüs nedeniyle Çin’de geçici olarak iki mağazayı kapatmıştı. Koronavirüsün dünyayı sarsmasının ardından endişe duyduğu için üçüncü mağazasını da kapattı”
Koronavirüs, kuşlar ve memelilerde hastalıklara sebep olan virüslerdir. İnsanlarda genellikle ciddi olmayan fakat ölüm riski bulunduran solunum yolu enfeksiyonlarına, inek ve domuzlarda ishal, tavuklarda ise üst solunum yolu hastalıklarına sebep olur.
Koronavirüs ilk kez geçen yılın sonlarında Çin’in Vuhan kentinde saptandı. Ardından 130’dan fazla can aldı. Çin’in Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, bir pnömoni benzeri hastalığı olan kabaca 6,000 Çinli vatandaşlar var. 2019-Ncov olarak bilinen virüs, 31 Aralık tarihinde Dünya Sağlık Örgütüne bildirildi. O zamandan beri soruşturma altında olmuştur. Çinli bilim insanları, hastalığı ölümcül SARS ve Orta Doğu solunum sendromunu içeren koronavirüsler olarak bilinen bir virüs ailesine bağladılar.
Virüs o zamandan beri Avrupa, Avustralya ve ABD‘ye yayıldı. Bilim insanları yeni virüsün yıkıcı potansiyelini henüz tam olarak anlamadılar. Araştırmacılar ve bilim insanları, virüsün nasıl aktarıldığını ve ne kadar yayıldığını anlamaya çalışıyor.
Tüm bu yaşananlar üzerine Apple, dünyayı sarsan virüse karşı bağışıklık olmadığını öne sürdü. Bu nedenle Apple, koronavirüs endişeleri konusunda iki Çin mağazasını daha kapattı. Böylece Asya ülkesindeki perakende satış yerlerinden üçü, hastalık yayılmaya devam ettikçe geçici olarak kapatıldı.
Apple, geçici olarak Çin’de iki mağazayı kapatmıştı. Koronavirüsün dünyayı sarsmasının ardından endişe duyduğu için çarşamba günü üçüncü mağazasını da kapattı.
Apple CEO’su Tim Cook salı günü Apple’ın bu hafta başlarında Qingdao mağazasını önlem olarak kapattığını söyledi. Fuzhou ve Nanjing‘deki iki mağaza da kapalı. Çünkü bulundukları alışveriş merkezleri geçici olarak kapatılmıştır.
Çin son birkaç yıldır Apple’ın en önemli pazarlarından biri haline geldi. Apple’ın Çin’den elde ettiği gelir ise %3,1 artışla 13,6 milyar dolara yükseldi.
Apple, Çin’de birçok cihaz satsa da ülkeye başka bir yolla da bağlı. Apple telefonlarını ABD’de tasarlıyor. Ancak cihazlar, diğer birçok elektronik cihaz gibi Çin’de monte ediliyor.
.