Bu özellikler ile Netflix’ten daha iyi şekilde yararlanmak mümkün
Netflix, popüler TV şovlarının, filmlerin vb. içeriklerin yer aldığı bir medya hizmetleri sağlayıcısıdır. Platformdan en iyi şekilde yararlanmak isteyen birçok kullanıcı var.
Netflix’in hem sıkı takipçileri hem de acemileri için bazı özellikleri mevcut. Kullanıcılar Netflix’teki bu özellikleri kullanarak daha verimli zaman geçirecektir.
Netflix’te yer alan özellikler, platformu daha iyi hale getirmeye yardımcı olacaktır. İşte bunu gerçekleştirmeye yarayacak bazı özelikler.
Klavye ile videoları kontrol etmek
Pek çok kullanıcı, Netflix’i bilgisayarda izlemeyi tercih eder. Bu durumda sesi açıp kapatmak, videoyu duraklatmak gibi işlemler için genellikle fareyi kullanırız. Ancak bunları gerçekleştirmek için klavye kısayolları da vardır.

Bunun daha kolay bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin ses seviyelerini düzenlemek için yukarı ve aşağı ok tuşlarını kullanın. Sağ ve sol ok tuşlarıyla ise videoyu ileri veya geri sarın. Videoyu duraklatmak için klavyedeki boşluk tuşuna basın. Escape tuşunu kullanarak ise tam ekrandan çıkın.
Gizli kodları kullanarak içeriğe erişmek
Netflix’teki alt kategoriler için gizli kodlar vardır. Platformu web tarayıcısında kullanırken belirli bir türdeki başlık aramanızı daraltmak için dört basamaklı kodlar kullanın.
Bu, aksiyon, macera, anime, müzikaller, belgeseller ve daha fazlasını doğru kod sayesinde bulmaya yardımcı olacaktır.
Altyazı deneyimini değiştirmek
Dublajlar oldukça iyi olsa da bazı kullanıcılar, içerikleri orijinal dillerinde izlemeyi tercih eder. Bu durumda alt yazı gerekli oluyor. Bu altyazının yazı tipi türünü, boyutunu, metin gölgeleme veya arka planını ayarlardan düzenlemek mümkün.

Ayarları değiştirmek için Altyazı Görünümü’ne tıklayın. Ardından Kaydet’e tıklayın.
Sesli Betimlemeyi açarak anlatımı sağlamak
Bu özellik görme problemi yaşayan insanlar için faydalı olacak bir özelliktir. Bu işlevi etkinleştirdiğinizde bir dış ses ekranda neler olduğu hakkında bir açıklama yapar. Bu ses kıyafetlerin, yüz ifadelerinin, fiziksel hareketlerin, manzaranın ve başka unsurların olduğu gibi tanımlamasını yapar.
Sesli Betimleme işlevini açmak için cihazınızda bir video oynatmaya başlayın.
Sesli Betimlemenin hangi dillerde olduğunu görmek için İletişim simge kutusunu seçin. Ardından seçeneklerinizi belirleyin.
Bir içeriği Two Thumbs Up ile derecelendirmek
Two Thumbs Up, Netflix’in geçtiğimiz Nisan ayında duyurduğu yeni bir özellik. Öneri sisteminin bir parçası olan bu özellik, bir başlığa ait beğeninin derecesini katlıyor diyebiliriz. Bu özellik sayesinde Netflix izlemekten keyif aldığınız şey üzerinde duruyor. Çünkü standart beğenme veya beğenmeme simgeleri, içeriğe klasik bir puan veriyor. Bunun yanı sıra Two Thumbs Up simgesine tıklamak, içeriğe gerçekten hayran olunduğunu gösteriyor.

Ayrıca Two Thumbs Up’ı seçtiğinizde Netflix, yapımın detayı, oyuncu kadrosu, yapım ekipleri, karakter türleri veya seçiminize bağlı türlerle ilgili daha fazla öneri verecektir.
Bununla birlikte özelliği, televizyonda, web tarayıcısında veya mobil cihazda izlerken kullanmak mümkün.
Veri kullanımını ayarlamak
Netflix’i cep telefonlarında veya tabletlerinde izlemeyi seven kullanıcılar var. Ancak sınırlı veriye sahip olanlar için bu, zorluk çıkaracaktır. Bu durumda veri kullanımıyla uğraşmak gerekecektir.
Öncelikle telefonunuzda uygulamayı açın. Ardından Daha Fazla simgesine veya profilinize dokunun. Daha sonra Uygulama Ayarları’na tıklayın. Ardından Video Oynatma’ya giderek Hücresel Veri Kullanımını seçin. Telefondaki veri kullanımını tüketmemek için indirme kurulumunuzu Yalnızca Wi-Fi olarak değiştirin. Ancak bu sadece cihazınız hücresel veriyle çalışıyorsa açık hale gelecektir.

Öte yandan Netflix veri kullanım ayarlarını web tarayıcısından değiştirmek de mümkün. Ayrıca bu mobil dahil tüm ekranlar için geçerlilik sağlar. Öncelikle hesap sayfanızda profilinizi açın. Ardından Oynatma Ayarları’na tıklayın. Burada Otomatik, Düşük, Orta ve Yüksek olmak üzere dört seçenek vardır. Bunlar kaliteye göre harcanan veri akışını belirler.
PIN ile profili kilitlemek
Bunu yapmak için bir web tarayıcısından hesap sayfanıza gidin. Ardından Profil ve Ebeveyn Denetimleri ayarlarına gidin. Profil Kilidi üzerinde değiştir’i tıklayın ve istendiğinde hesap şifrenizi girin. Sonra “XXX’nin profiline erişmek için PIN iste” yazan kutuyu işaretleyin. Ardından dört basamaklı bir PIN girin.
Bu adımlardan sonra bu bilgilere sadece siz sahip olacaksınız. Ancak uygulamayı her açtığınızda ve profilinize tıkladığınızda bunu yapmanız gerekiyor.