Nvidia super slow-motion video oluşturmayı başardı
Nvidia super slow-motion video oluşturmayı başardı. Nvidia 300K fps kameradan bile daha kaliteli süper yavaş hareketli video yayınladı.
Nvidia, standart çekimlerden düzgün yavaş hareket eden video oluşturmak için bir teknik geliştirdi. Değişken uzunluklu çok çerçeveli film kareleri arasındaki geçişleri sağlamak için yapay zeka kullanıyor ve sonrasında yapay olarak elde edilen bu görüntüleri yavaşlatmak için ekliyor.
Birçoğumuz yavaş hareket eden videoları izlemeyi seviyoruz. Youtube’da yavaş çekim videolar yayınlayan kanallar milyonlarca izlenme alıyorlar.
Düzenli videoyu yavaşlatan çeşitli filtreler mevcut. Ancak sonuçta sonuç olarak çekimleri uzatmak için tekrarlanan kareleri birbirinden ayırdığı için sonuç biraz dalgalı. Nvidia araştırmacıları kendi Youtube kanallarında daha yumuşak bir video oluşturmak için yeni bir yol geliştirdiklerini düşünüyorlar.
Nvidia ve Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanları yavaş akan hareketli görüntüler oluşturmak için ara ara kareler oluşturabilecek bağımsız davranabilecek uçtan uca bir sinir ağı tasarladılar.
Geliştirilen bu teknik “değişken uzunlukta çok çereveli enterpolasyon” olarak isimlendirildi. ve düzgün çalışan yavaş hareket eden görüntüler oluşturmak için video kareleri arasındaki boşlukları doldurmak için yapay zeka kullanıyor.

Nvidia’nın yapay zeka departmanından Sorumlu Müdürü Jan Kautz konuyla ilgili “8 ya da 15 faktörle yavaşlatabilirsin, herhangi bir üst sınır yok” gibi iddialı bir açıklama da bulundu.
Yukarıdaki videoda gördüğünüz gibi sonuçlar gerçekten de dikkat çekici. Video iddia edildiği gibi gerçekten düzgün ve pürüzsüz görünüyor. Ancak söz konusu teknik Nvidia Tesla V100 GPU’ları ve cuDNN hızlandırılmış PyTorch yapay zeka çerçevesini kullanıyor. Dolayısıyla yakın zamanda piyasaya sürülecek ticari bir sürüm beklenmemesi mantıklı olur.
Kautz’a göre sistemin gerçek zamanlı olarak çalışabilmesi için çok fazla optimizasyona ihtiyacı var. Ayrıca ticarileştiği zaman bile işlemin çoğunun cihazlardaki donanım sınırlamaları nedeniyle bulutta yapılması gerekecek.