Bebeklerin cilt sağlığı için ebeveynlere tavsiyeler
Bebekler, hassas ciltlere sahiptir. Bundan dolayı özellikle ilk aylarda cilt sorunları yaşama ihtimalleri oldukça yüksektir. Bu durum, yeni anne baba olmuş kişiler için endişe vericidir. Peki, bebek ciltlerini dört mevsimde de sağlıklı tutmak mümkün mü? İşte, bunu gerçekleştirmek için bazı ipuçları…
Özellikle yeni ebeveynler, bebekleri aniden bir cilt rahatsızlığı geçirdiğinde endişelenirler. Egzama, pişik ve döküntü gibi cilt rahatsızlıkları, bebeklerin sağlığını olumsuz etkiler. Tahriş olan ciltler, bebeklerde kaşıntı, kuruluk ve bazı rahatsızlıklara neden olabilir.
Bu olumsuzluklarla mücadele etmenin neyse ki uygun yolları var. Uygun cilt bakımı ile bu rahatsızlıkları tedavi edebilirsiniz. Ayrıca gelecek için de önlem almış olursunuz.

İşte, bebeğinizin cildini her mevsim pürüzsüz ve sağlıklı tutmanın bazı yolları.
Bezleri sık sık değiştirin
Bebek bezinin kirli olması bir sürü cilt problemine neden olur. Pişik, şişlikler ve lekeler olabilir. Bundan dolayı bebeklerin bezini sık sık değiştirin.
Diğer yandan değiştirme işleminden sonra bölgenin temiz ve kuru olmasını sağlayın. Bölgeyi uygun şekilde kurutmayı, banyodan sonra da yapmaya dikkat edin.
Banyo düzenlemelerini yeterliliğe göre yapın
Birçok kişi için her gün banyo yapmak bir alışkanlık ve gereklilik olabilir. Ancak bebeklerin bu sıklıkta yıkanmalarına gerek yoktur. Bundan dolayı bebeklerin haftada iki veya üç kez yıkanmaları yeterlidir.
Öte yandan banyo sırasında kullanacağınız ürünlere de dikkat etmek gerekiyor. Bebeğinizi yıkarken seçtiğiniz sabun ve ürünlerde, cildi tahriş edecek maddeler olmamalı.

Bebek eşyalarını her kullanımdan sonra yıkamayı tercih edin
Eşyaların kirli olması bakterilerin oluşmasına neden olur. Bu bakteriler de bebeğinizin cildini tahriş eder. Bundan dolayı bebek eşyalarını kullanımdan kullanıma yıkamak da yarar vardır.
Kirli battaniyeleri, havluları ve giysileri her kullanımdan sonra yıkamak onların kirlenmesini engeller. Bunları yıkarken deterjanın kokusuz olması da oldukça önemli. Çünkü çamaşır deterjanı da cildi kurutup tahriş edecek bileşenler içerebilir.
Nemlendirici olarak kokusuz, hipoalerjenik losyonları tercih edin
Bebeklerin cildini nemli tutmak oldukça önemlidir. Birçok ebeveyn bu duruma dikkat eder. Bundan dolayı günlük olarak nemlendirici sürmeyi öncelikli hale getirirler. Ancak yanlış ürün kullanmak, cilde zarar vererek cildin tahriş olmasına neden olur.

Sabunlar ve vücut losyonları gibi birçok üründe zararlı boyalar ve parfüm olabilir. Bunlar bebek cildine zarar verir. Ayrıca ciltlerinin daha kötü hale gelmesine neden olur.
Tahriş edici maddeleri içeren ürünleri tercih etmemek oldukça önemlidir. Kokusuz, hipoalerjenik losyonlar, bu maddeleri içermediğinden önerilmektedir.
Sivilce olduğunda ürün kullanımına dikkat edin
Yetişkinlerin ciltlerinde oluşan sivilceleri tedavi etmek için kullandıkları ürünler vardır. Ancak bebek cildi söz konusu olduğunda bu ürünlerden uzak durmak gerekiyor.
Sabun veya sivilce karşıtı ürünlerden uzak durmak gerekiyor. Akne veya sivilce olan bölgeyi sadece suyla temizlemek, en doğru tercihtir. Bununla beraber sivilcenin kendi kendine geçmesi, bölgeyi kuru tutmakla mümkündür.
Aşırı sıcaktan uzak durun
Bebeğin yüksek sıcaklığa ve aşırı neme maruz kalması, cildinin kızarmasına neden olur.
Bundan dolayı hava sıcak ve nemliyken ince hafif giysiler tercih etmek gerekiyor. Ayrıca bebeğinizi katmanlar halinde giydirmek de oldukça yararlı. Böylece hava durumuna göre kıyafetleri kolayca çıkararak bebeğinizi serin tutabilirsiniz.

Tüm bunlar, bebeğinizin boynunda, göğsünde ve sırtının üst kısmında oluşan küçük, pembe yumruların oluşmasını önler. Ayrıca bunu önlemenin yolları arasında bebeğinizi sıcak ortamdan uzaklaştırmak ve soğuk bir banyo yaptırmak yer alıyor.
Güneşten koruyun
Bebeğinizi dışarı çıkardıysanız veya güneşli bir yerdeyseniz güneşe çok fazla maruz kalmamaya dikkat edin.
Bebeğinizi güneşten korumak için titanyum dioksit ve çinko oksit gibi aktif bileşenlere sahip güneş kremleri kullanın. Ancak bebeğinizin altı aydan büyük olması gerekiyor. Çünkü uzmanlar, güneş kremini altı aydan küçük bebekler için önermiyor.
Bebeğinizi güneşten korumak için ayrıca şapka ve şemsiye gibi şeyler kullanın.
Sadece bilgilendirme ve eğitim amaçlı olan bu metin, herhangi bir tıbbı tavsiye veya sağlık tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Tıbbi bir durumla ilgili tüm konu ve sorularda her zaman bir doktora veya sağlık kuruluşuna danışılmalıdır.